Vilken smart belysning?

Philips Hue Color Ambience. Det största namnet av en bra anledning.

 • LIFX A19. Stiliga och imponerende.
 • Nanoleaf Shapes. Här är lampor som matchar ditt humör, eller din musik.
 • Nanoleaf Essentials. Den mest prisvärda smarta glödlampan.
 • LIFX Mini Color. Ett prisvärt alternativ till fullstora glödlampor.
 • IKEA Trådfri LED Bulb.
 • Vad är lumen?

  Lumen är en enhet för ljusström som anger den totala mängden ljus som en ljuskälla avger. Ju högre antalet lumen, desto mer ljus kommer ljuskällan avge. Till exempel en LED lampa med lägre watt än en glödlampa kan avge mer lumen än glödlampan.

  Vad behövs för Ikea Trådfri?

  Fakta: Ikea Trådfri Tillbehör: Gateway, fjärrkontroll, rörelsesensor, dimmer, Trådfri app. Tillverkare: Ikea. App: IOS och Android. Pris: Startkit med gateway, fjärr och två lampor kostar 749 kr.

  Hur funkar IKEA smart belysning?

  Smarta belysningsprodukter från IKEA använder ZigBee Light Link som är en öppen standard avsedd för fjärrkontroller. Lamporna skapar ett mesh-nätverk med varandra så att varje lampa kan förmedla meddelanden till nästa.

  Vilken smart plug är bäst?

  Om du är i behov av massor av smarta pluggar för att förvandla dina vanliga enheter till smarta, är Gosunds fyrpack ett bra alternativ att överväga. Kompatibel med Alexa och Google Assistant – utan att någon extra hubb krävs – pluggarna kan ställas in på timers, scheman och fjärrstyras när som helst.

  Vad behövs för smart belysning?

  Smarta lampor har samma standardsocklar som vanliga lampor så det är bara att skruva i dem där du vill att de ska sitta. Det andra du behöver är ett wifi-nätverk. Det finns några olika tillverkare och lösningar på marknaden som fungerar på olika sätt. Den största och mest kända är nog Philips och deras Hue-system.

  Hur många lumen ska man ha?

  Välj lågenergi- eller LED-lampor, 125–800 lm/2 500–3 000 K. Lågenergi-, LED-lampa eller kompaktlysrör ger ett bra arbetsljus vid skrivbordet, 430–1 000 lm/2 500–4 000 K. Välj lågenergi, LED-lampor eller lysrör för ett bra allmänljus, 430–800 lm/ 2 500–3 000 K. Välj 1 000 lumen för extra mycket ljus.

  Vad betyder 400 lumen?

  Lumens är lika med ljusstyrka Lumen beskriver hur mycket ljus lampan producerar. Mer lumen, betyder mer ljus. Wattstyrka, som ibland misstas som ett mått på ljusstyrka, är faktiskt ett mått på energianvändning. En glödlampa på 100 watt motsvarar cirka 1200 lumen, medan en glödlampa på 40 watt motsvarar cirka 400 lumen.

  Vilket protokoll använder IKEA Trådfri?

  Ikea är ett av många företag som utvecklat egna produkter inom kategorin smarta hem med underliggande ZigBee-protokoll. I Ikeas TRÅDFRI-serie in- går en rörelsesensor som automatiskt kan styra ljuskällor.

  Vad är IKEA Home smart?

  IKEA Home Smart är för alla När du har en TRÅDFRI gateway kan du koppla ihop alla dina smarta produkter från IKEA och styra dem med en telefon eller röstassistent. Eller så kan du gradvis bygga upp din lösning med individuella smarta produkter. Produkterna är lätta att använda och det finns gott om hjälp att få.

  Hur kommunicerar IKEA Trådfri?

  Hur allt fungerar Det är när du lägger till TRÅDFRI gateway till din wifi-router och laddar ner IKEA Home smart-appen som den verkliga magin händer. Gatewayen kan då kommunicera med dina anslutna IKEA Home smart-produkter.

  Varför smart belysning?

  Varför ska jag ha smart belysning? Smart belysning ger stor flexibilitet. Oavsett var du befinner dig kan du styra hembelysningen via en app. Ljuset kan dimras utan installation och det finns lampor som du kan ändra temperatur och färg på – välj bland miljontals olika nyanser.